Borinot negre

Borinot negre

El cicle de vida dels abellots

Les abelles eusocials viuen en grans ruscs, cada una de les quals posseeix una sola reina junt amb les obreres i els abellots.

El cicle de vida dels abellots comença a la primavera, quant la reina desperta de la hibernació. En aquest moment la abella reina és la que fa tota la feina perquè encara no existeixen abelles obreres. Ella cerca un lloc on construir el niu, i construeix les bresques de mel. Es també la que s'encarrega de la recol·lecció de nèctar i el pol·len. Les colònies d'abellots moren a la tardor, després de criar una nova generació d'abellots reina, els quals sobreviuen individualment en punts amagats. Curiosament, algunes abelles reina busquen refugi a l'hivern en arnes o ruscs d'abelles de mel, on sovint són localitzades mortes durant la primavera per l'apicultor, presumiblement mortes per les abelles de mel.

La libèl·lula vermella

La libèl·lula vermella
La libèl·lula vermella (Sympetrum sanguineum)

Pregadéu

Pregadéu
(S'ha redirigit des de: Mantis religiosa)

pregadéu

Un pregadéu o plegamans, també revolta-campanes (Mantis religiosa) és un insecte mantodeu gros, les femelles superen fàcilment els 7 cm de longitud encara que els mascles són més petits. Si els seus tons críptics de colors verd groc o marró clar no ho impedeixen, veurem en indrets assolellats com ara les brolles.

Són característics del pregadéus els fèmurs punxosos del primer parell de potes i el cap triangular, amb dos grans ulls i unes mandíbules potents sempre a punt per mossegar. El pregadéu és depredador d'altres insectes. Sovint resta quiet prop d'una flor, a l'aguait dels insectes pol·linitzadors.

jueves, 27 de noviembre de 2008

Comenta Fotobixos

2 Comentários:

martin dijo...

les fotos tenen molt de color

martin dijo...

els insectes me fan repelusss